رتبه نخست تولید سیب زمینی سیستان و بلوچستان به خاش اختصاص دارد

امان الله طوقی در گفت و گو با خبرنگار  تفتان ما اظهار کرد: کار برداشت محصول سیب زمینی از نیمه دوم خرداد ماه آغاز شده و تا اواسط مردادماه ادامه خواهد داشت.

وی افزود: به دلیل وجود زمینهای حاصل‌خیز و نیز شرایط و آب و هوای مساعد سالانه سه نوبت سیب‌زمینی در خاش به عمل می‌آید.

طوقی با بیان اینکه کاشت این محصول با ارزش در بهمن ماه انجام شده است، گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از 17 هزار تن سیب زمینی از سطح 350 هکتار اراضی این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف خاش و سایر شهرهای استان شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر سیب‌زمینی از نوع "برون" در خاش کشت می‌شود، اما کشاورزان خاش اقدام به کشت محصولات با کیفیت‌تری شامل سانته، ساتنا و ملوا کرده‌اند که برداشت آنها نیز در آینده انجام می‌شود.

طوقی گفت: در این فصل از کشت سیب زمینی از کودهای شیمیایی استفاده نشده و از این منظر می توان گفت بهترین و سالم ترین محصول برداشت و به بازار مصرف عرضه می شود.

وی خاطر نشان کرد: به دلیل فراهم بودن شرایط مناسب آب و هوایی و زمین های حاصلخیز از نظر میزان تولید و کیفیت محصول سیب زمینی رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.

طوقی با بیان اینکه ۲ هکتار از اراضی سیب زمینی در دو نقطه شهرستان خاش به صورت الگویی و نمایشی و با نظارت کارشناسان واحد زراعت و تحویل کود و بذر اصلاح شده رایگان کشت شده است، افزود: در این مزارع نمایشی که می تواند الگویی مناسبی برای سیب زمینی باشد با اقداماتی که توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان انجام شده است، بیش از ۸۰ تن محصول از هر هکتار برداشت می شود.

وی اذعان کرد: علاوه بر اینکه به کشاورزان توصیه شده از کودهای عالی و غیرشیمیایی استفاده کنند، دو اقدام با همکاری کشاورزان صورت گرفته که یکی کاشت و برداشت به صورت مکانیزه بوده و دیگری تغییردر نوع بذر که از عملکرد بالاتری نسبت به ارقام گذشته برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه تولید سیب زمینی در هر هکتار در کشور به میزان تقریبی ۴۰ تن و در گلخانه بیش از 60 تن است، گفت: خوشبختانه کشاورزان توانمند خاش توانسته اند محصول درشت و وزنی درجه یک و ارگانیک این محصول را تولید کنند به طوریکه بعضاً درشتی هر عدد سیب زمینی به بیش از دو و نیم کیلوگرم نیز رسیده است.

طوقی با بیان اینکه 2 درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی شهرستان خاش به سیب زمینی اختصاص پیدا کرده، افزود: به دلیل آب و هوای مناسب کشت سیب زمینی در شهرستان خاش در دو نوبت انجام می شود که کاشت این محصول در نوبت دوم در مردادماه و برداشت آن در فصل پاییز است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش اذعان کرد: در طول دوره کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی که مدت ۵ ماه به طول می انجامد برای بیش از یک هزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه سطح زیر کشت محصول سیب زمینی در این شهرستان نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است، تصریح کرد: امسال توجه کشاورزان به تولید کیفی و پر بازده محصول معطوف شد و با راهنمایی های کارشناسان ترویجی به موفقیت چشمگیری دست پیدا کردند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه استان ما، جزء استان های کم باران است و با بحران شدید آب مواجه هستیم سعی داریم با برگزاری کلاسهای آموزشی و تشویق و ترغیب کشاورزان کشت گلخانه ای سیب زمینی را در سال آینده ترویج و توسعه دهیم.

وی به ثمر نشستن دو ماه پیش از موعد سیب زمینی در شرایط طبیعی را از مزیتهای مهم کشت سیب زمینی گلخانه ای برشمرد و اظهار کرد: سیب زمینی گلخانه ای به دلیل استفاده از کودهای عالی و بیولوژیک، کاملاً اورگانیک بوده و هیچگونه ضرری برای سلامتی انسان ندارد.