به گزارش افکار نیوز به نقل از ایسنا،آنتي ويروس بدافزار بومي ايران با تكيه بر دانش متخصصان مركز آپا (آگاهي رساني، پشتيباني و امداد رايانهاي) دانشگاه شيراز، و با حمايت ستاد ويژه توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در حالي به بهرهبرداري رسيد كه به گفته دكتر محمد حسين شيخي، دانشيار دانشكده برق و كامپيوتر دانشگاه شيراز و مجري طرح، كار تحقيقاتي آن از اواخر سال ۱۳۸۹ آغاز شده است.

وی در این باره افزود: دستیابی به فناوری، نیازمند دانشی است که براحتی در مقالات و کتب علمی یافت نمی‌شود و از فناوری‌های پیچیده روز دنیا به شمار می‌رود.

مجری این طرح خاطرنشان کرد: به دلیل مرتبط بودن این حوزه با مسائل تجاری و امنیتی دستیابی به دانش فنی تولید ضد بدافزار بسیار مشکل است. به همین دلیل به کمک حوزه های مرتبط و با تکیه بر همت متخصصان داخلی، دانش اولیه ساخت ضدبدافزار بومی طی این مدت به دست آمد.

وی تاکید کرد: به منظور پیشبرد این پروژه، تیمی متشکل از پنج نفر از اعضای هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز به همراه چهار نفر دانشجوی دکتری، ۲۰ نفر فارغ التحصیل و دانشجوی کارشناسی ارشد و پنج نفر دانشجوی کارشناسی مشارکت داشتند.

مدیر مرکز آگاهی‌رسانی، ‌ پشتیبانی و امداد رایانه‌ای(آپا) دانشگاه شیراز تصریح کرد: در حال حاضر نسخه اولیه این ضد ویروس تولید شده و آزمایش‌های خود را با موفقیت پست سر گذاشته است. این نسخه اولین محصول ضدبدافزار بومی است که در یک مرکز دانشگاهی کشور تولید شده و با توجه به منابع انسانی و سخت افزارهای موجود در مرکز آپا در صورت حمایت مالی و تأمین نیازمندی های لازم می توان به تولید نسخه تجاری این نرم افزار در پایان سال ۹۱ رسید.

به گفته وي از دستاوردهاي جنبي اين پروژه ايجاد آزمايشگاه تخصصي تحليل بدافزار و تهيه بانك بدافزار است كه در نوع خود منحصر بفرد است.