به گزارش افکارنیوز، در دهه ۱۹۵۰ میلادی «جان آمور» فرضیه ای شامل هفت طبقه بندی از رایحه های مختلف بر پایه شکل و اندازه مولکولی ارائه کرد.

محققان دانشگاه پیتسبورگ در مطالعه اخیر خود، از تکنیک رایانه ای برای طبقه بندی گروه های پایه عطرها و بوهای مختلف استفاده کرده و با بررسی ۱۴۴ رایحه مختلف دریافتند که امکان طبقه بندی بوها در ۱۰ دسته اساسی وجود دارد.

پروفسور «جیسون کاسترو» از محققان دانشگاه پیتسبورگ تأکید می کند: هر بو یا عطر طبیعی ترکیب پیچیده ای از ۱۰ طبقه بندی پایه رایحه های مختلف است؛ این طبقات پایه منعکس کننده ویژگی های اصلی رایحه های مختلف هستند و با شناخت آنها امکان بررسی ساختار بوها فراهم می شود.

این ۱۰ طبقه اساسی شامل: معطر، چوبی - صمغی، میوه(غیر مرکبات)، مواد شیمیایی، نعناعی، شیرینی، بو داده، لیمویی، تند و فاسد هستند.

به گفته پروفسور «کاسترو»، مشکل تشخیص بوها بر پایه ساختارهای شیمایی تاکنون حل نشده است، اما تکنیک طبقه بندی جدید به حل این مشکل کمک می کند.

نتایج این مطالعه در مجله PLoS ONE منتشر شده است.