بایگان: سیمرغ یک مجسمه است و اهمیتی ندارد

 مهران مدیری، شب گذشته با میزبانی از افسانه بایگان بازیگر سینما و تلویزیون، برنامه «دورهمی» را با موضوع پول به روی آنتن برد.

کارگردان این برنامه تلویزیونی در ابتدا با بیان تعریفی از پول درخصوص شکاف طبقاتی و توزیع نامناسب پول گفت.

مدیری در ادامه پس از اجرای چند نمایش و اجرای استندآپ کمدی درمورد پولشویی، پای گفتگو با بازیگر مجموعه تلویزیونی «سربداران» نشست و از روزهای حضور او در عرصه هنر جویا شد.

افسانه بایگان پس از سلام و تشکر از دعوت و حضورش در برنامه « دورهمی» درباره ایفای نقش در مجموعه تلویزیونی «سربداران» گفت: از سال 60 فیلمبرداری این پروژه شروع شد و همزمان با شب تولدم در سال 62 به روی آنتن رفت.

وی در ادامه پیرامون آغاز فعالیتش در عرصه هنر بیان کرد: از 11 سالگی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت داشتم و در همه زمینه های هنری، موسیقی، فیلم و... فعال بودم و کم کم بازیگری را با حضور در فیلم های کوتاه شروع کردم.

بازیگر مجموعه تلویزیونی «روز حسرت» از نگارش فیلمنامه و روایت متفاوت از زندگی «شیخ صنعان» توضیح داد: در حال حاضر یک فیلمنامه و روایتی مدرن از «شیخ صنعان» نوشته ام و یک کار نیمه تمام با موضوعی معنوی و عرفانی در زمان حال، که زندگی روزمره را به چالش کشیده است.

بایگان در ادامه درباره دوری و وقفه زمانی میان بازی های خود در سینما و تلویزیون اظهار داشت: بعد از مدتی کار در سینما احساس کردم که خیلی تکنیکال شدم و یکنواخت پیش می روم. فکر کردم کمی به خلوت احتیاج دارم و باید بروم و با انرژی بیشتر برگردم.

بازیگر فیلم سینمایی «50 کیلو آلبالو» با اشاره به حضور کمرنگش در فضای مجازی، بیان کرد: من با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مشکلی ندارم. اما یک انسان به چه اندازه وقت برای زندگی کردن دارد؟ وقت ما کم است و نباید اینگونه تلف شود. من هم از شبکه های اجتماعی استفاده می کنم اما به حد نیاز و احتیاجم.

وی از جایگاه زنان در سینمای دهه 60 و محدودیت های آن دوران گفت و درخصوص این گفته خود که «من جاده صاف کن دیگر بازیگر های زن بودم» تصریح کرد: متاسفانه بعد از انقلاب جایگاه زنان در سینما و یا عرصه هنری مشخص نبود و من یک دختر نوجوان، در این بین تنهایی و در کنار محدودیت ها کار می کردم. البته که همیشه همین شرایط سخت است که انسانها را بزرگ می کند.

بایگان در خصوص تلخ ترین و شیرین ترین اتفاقات زندگی خود گفت: تلخ‌ترین اتفاق زمانی بود که بعد از فیلمبرداری سکانسی از مجموعه تلویزیونی «سربداران» متوجه شدم، مادرم را از دست دادم و شیرین ترین رویداد موقعی بود که توانستم با درونم ارتباط معنوی ایجاد کنم.

وی به بی اهمیت بودن جوایز اشاره کرد و گفت: وقتی نوجوان بودم، گرفتن جایزه خیلی خوشحالم می کرد ولی کم کم دریغ شد و متوجه شدم که سیمرغ یک مجسمه است. اهمیتی ندارد و این خود انسان است که باید به قاف برسد و سیمرغ شود.

بایگان در پایان با اهدای مجسمه ای از هند به موزه دورهمی در خصوص اوضاع و احوال تلویزیون بیان کرد: هیچ چیزی تخت و بی نقد نیست. من همیشه نیمه پر لیوان را می بینم و خیلی خوشحالم که تلویزیون خط قرمز های خودش را نسبت به بیماری ایدز کنار گذاشته و آگاهی بیشتری به مردم می دهد.

مدیری در پایان این قسمت از برنامه «دورهمی» از جایگاه پول و لذت هایی که با آن خریدنی نیست، گفت: اگر دقت کرده باشید، پول هیچ چیزی نیست و بسیاری بزرگان ما از ساده زیستی به جاهای بزرگ رسیدند. شما در هیچ پوستر تبلیغاتی نمی بینید که فردی با دهان پر از گوشت و یا باد زدن شیشلیک برای کسب رای بیشتر عکس بیندازد. یکسری اتفاقات مثل عشق، خوشبختی، احترام واقعی، دوست خوب و... وجود دارد که بسیاری از میلیاردر ها آرزوی داشتن آنها را دارند.