هفتادوهفتمین جایزه‌ جهانی در 77 سالگی‌ کیارستمی

محمد اطبایی پخش‌کننده‌ی بین‌المللی سینمای ایران در آستانه‌ی اهدای این جایزه نوشته است:« سه جایزه بین‌المللی در سال‌های پیش از انقلاب و ۷۴جایزه در سال‌های بعد از انقلاب به عباس کیارستمی اهدا شده است.

 اولین جایزه بین‌المللی عباس کیارستمی به فیلم «تجربه» و جشنواره فیلم «جیفونی» در سال ١٣٥٣ برمی‌گردد و از ٧٧ جایزه بین‌المللی این کارگردان، ٤٢ جایزه برای فیلم‌ها و ٣٥ جایزه یک عمر دستاورد هنری بوده است که باید توجه داشت، حداقل در یک دهه اخیر، این کارگردان تمایلی به حضور در بخش مسابقه جشنواره‌ها نداشته است.»

یازدهمین دوره جوایز سینمایی آسیاپاسیفیک فردا (۲ آذر ماه) در شهر بریسیان استرالیا  با اعطای جایزه‌ای ویژه، از دستاورد هنری عباس کیارستمی کارگردان فقید سینمای ایران تقدیر خواهد کرد.

گفته می‌شود برای اولین بار در تاریخ جوایز آسیاپاسیفیک، این رویداد سینمایی با اعطای جایزه‌ای ویژه از دستاوردهای هنری و سینمایی عباس کیارستمی در عرصه بین‌الملل به پاسِ دید قابل ملاحظه تقدیر می‌کند.

کیارستمی همچنین به عضویت افتخاری آکادمی جوایز سینمایی آسیاپاسیفیک درخواهد آمد.

امسال فیلم «لرد» ساخته محمدرسول‌اف نماینده سینمای ایران در بخش بهترین فیلم این رویداد سینمایی است. نوید محمدزاده برای بازی در فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» نامزد شاخه بهترین بازیگر مرد است و فیلم «اسکی‌باز» به کارگردانی فریدن نجفی نیز در بخش بهترین فیلم بلند جوانان نامزد کسب جایزه است.

عباس کیارستمی، کارگردان «خانه دوست کجاست؟» که برای ادامه درمان بیماری خود به فرانسه سفر کرده بود، در سن ۷۶ سالگی و در ماه تولدش تیر ماه درگذشت.

این کارگردان سرشناس سینمای ایران و هنرمند عکاس که از اسفند سال ۹۴ تا اوایل اردیبهشت ۹۵ به دلیل انجام چند عمل جراحی در ناحیه روده در بیمارستان بستری شده بود و پس از آن چندین بار به بیمارستان مراجعه کرده بود، سرانجام ۸ تیر ماه سال ۹۵ برای تکمیل مراحل درمان به پاریس رفت.

کیارستمی در کارنامه‌ی فیلم‌سازی‌اش ساخت فیلم‌های کوتاه «نان و کوچه»، «زنگ تفریح»، «تجربه»، «دو راه حل برای یک مساله» و .. و فیلم‌های بلند «گزارش» ۱۳۵۶، «اولی‌ها» ۱۳۶۲، «خانه‌ی دوست کجاست؟» ۱۳۶۵، «مشق شب» ۱۳۶۶، «کلوزآپ، نمای نزدیک» ۱۳۶۸، «زندگی و دیگر هیچ» ۱۳۷۰، «زیر درختان زیتون» ۱۳۷۳، «طعم گیلاس» ۱۳۷۶، «باد ما را خواهد برد» ۱۳۷۷، «ABC آفریقا» ۱۳۷۹ را دارد.