رادیولوژی قطعه‌ای گم شده در پازل سلامت کشور

مرتضی افراه در گرامیداشت روز رادیولوژی که ظهر امروز در مرکز آموزشی درمانی ولایت استان قزوین برگزار شد با اشاره به آمار جمعیت پرتوکاران کشور اظهار داشت: در کشور به صورت تقریبی 25 هزار نفر پرتو کار فعالیت می‌کنند که از این آمار، 2 هزار و 500 نفر عضو انجمن علوم پرتونگاری هستند.

وی با بیان اینکه در استان قزوین تمام نیروهای بخش پرتوکار جزو انجمن علوم پرتونگاری هستند، ادامه داد: رادیولوژی یک قطعه گم شده در پازل سلامت است و در حال حاضر حداقل بهره‌وری را که برای فعالان این حوزه در نظر گرفته شده از بین رفته و حذف می‌شود که این امر در نهایت به ضرر بیماران است.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن علوم پرتونگاری استان قزوین بیان کرد: بهره‌وری و سختی کار برای پرتونگاران از سوی مسؤولان در نظر گرفته نمی‌شود چراکه این مسؤولان معتقدند پرتونگاران حق اشعه را دریافت می‌کنند.

افراه ادامه داد: در برنامه ششم توسعه و در قانون سازمان خدمات کشوری برنامه‌ای که پیش‌بینی شده به ضرر پرتوکاران بوده و تمام خدمات لازم برای فعالان این بخش از جمله کاهش زمان بازنشستگی، حق اشعه در حال بین رفتن است.

وی یادآور شد: پرتوکاران هیچ متولی در وزارت بهداشت، آموزش و درمان پزشکی ندارند و ظلمی به این قشر می‌شود که هر روز در حال افزایش است.

رئیس هیأت مدیره انجمن علوم پرتونگاری استان قزوین یادآور شد: بدون اطلاعات از اصول رادیولوژیکی و تصویربرداری نمی‌توان به بیماران ارائه خدمت کرد و همچنین تصویربرداری‌های غیرمجاز در مراکز این استان افزایش یافته است.

افراه عنوان کرد: برخورد با تصویربرداران غیرمجاز را به سازمان مربوطه اعلام کرده‌ایم و هیچ اقدامی از سوی این سازمان صورت نگرفته است.

وی مطرح کرد: استخدامی‌های رادیولوژی کشور در حد کم است و به صورت تقریبی برابر 4 نفر در برابر 100 نفر از نیروهای پرستاری باشد.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن علوم پرتونگاری استان قزوین ادامه داد: سازمان انرژی اتمی حمایت از پرتوکاران و تصویربرداران را انجام می‌دهد و اگر نتوانیم حقوق خود را دریافت کنیم، نمی‌توانیم به خوبی از بیماران حمایت کنیم.