برنج ایرانی شناسنامه دار می شود

کاوه خاکسار روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در ساری، هدف از این پیشنهاد را جلوگیری از اختلاط بی رویه برنج با کیفیت محلی با ارقام داخلی ، وارداتی و برند سازی تولید داخل اعلام کرد.

وی اظهار کرد که استان های شمالی تولیدکننده اصلی برنج (مازندران- گیلان) با تشکیل کارگروه مبارزه با اختلاط، طرح شناسنامه دار شدن و صدور کد 16 رقمی برای این محصول راهبردی داخلی را پیگیری کنند.

وی افزود:درشرایط فعلی بیشترین اختلاط برنج درداخل کشور مربوط به اختلاط برنج محلی با ارقام پرمحصول داخلی است.

خاکسار گفت که اختلاط برنج با کیفیت محلی با مشابه خارجی به دلیل اختلاف ظاهری و کیفیتی برای مصرف کنندگان قابل مشاهده است و این کار کمتر از سوی متخلفان انجام می شود.

مدیرکل دفترغلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی افزود : اختلاط برنج با نگاه کاهش قیمت برای جلب مشتری در صورت اطلاع خریدار مانعی ندارد.

خاکسار گفت: با وجود برخی نابسامانی ها در بازار برنج داخلی، اقبال مصرف کنندگان از ارقام داخلی رو به افزایش است که با بهینه سازی مصرف آب و ارتقای سطح تولید باید نیاز مردم از تولید داخل تامین شود.

مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی میزان نیاز کشور به برنج را با سرانه مصرف 37 کیلوگرم حدود سه میلیون تن اعلام کرد و گفت : هم اکنون بیش 50 درصد از نیاز کشور از تولید داخلی و مابقی از محل واردات تامین می شود.

وی میزان تولید برنج داخل را یک میلیون و 700 هزارتن اعلام کرد و افزود : برای تنظیم بازار برنج باید حدود یک میلیون 200 هزار تن از نیاز کشور از محل واردات ارقام خارجی تامین شود.

وی مهمترین مشکل در این حوزه را واردات بی رویه و بیش از نیاز داخل در سنوات گذشته دانست و اضافه کرد : درسنوات گذشته ( سال 92 و قبل از آن ) تا سقف دو میلیون تن برنج از خارج وارد شده بود که این مازاد واردات برنج خارجی تا حد زیادی بازار داخلی را تحت تاثیر قرار داد.

خاکساراظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار در سال گذشته میزان واردات را تا 50 درصد کمتر از نیاز کشور انجام داد.

وی میزان واردات برنج خارجی را در سال قبل حدود 750 هزار تن اعلام کرد.

مازندران 220 هزار هکتار اراضی زیرکشت برنج دارد که سالانه 900 هزار تن برنج سفید در این اراضی تولید می شود.