دانه‌ای که شفای هفتاد بیماری است

امروزه اغلب از خاصیت طعم دهندگی سیر در تهیه غذاهای مختلف استفاده می‌شود، اما این دانه شگفت به دلیل دارا بودن خواص متعدد، کاربرد دارویی و درمانی فراوانی نیز دارد. این دانه پر خاصیت، با باکتری‌های مضر، ویروس‌ها و قارچ‌ها می‌جنگد. سیر براى تقویت بدن و پیشگیرى از بیمارى‌هاى گوناگون اثر شگرفی داشته و در تقویت بنیه و جلوگیرى از تصلّب شرایین و پایین کشیدن فشار خون دارویی کامل و مؤثر محسوب می‌شود. علاوه بر این، به عضلات قلب نشاط مى‌دهد و جریان خون را در رگ‌ها تنظیم و صاف مى‌کند و همچنین در پیرى‌هاى زودرس که نتیجه فساد خون است و نیز در روماتیسم و بواسیر اثرى شفابخش دارد.

پیامبر اکرم(ص) در حدیثی درباره اهمیت استفاده از سیر می‌فرماید:

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): «کُلُوا الثُّومَ وَ تَدَاوَوْا بِهِ فَإِنَّ فِیهِ شِفَاءً مِنْ سَبْعِینَ دَاء»

سیر بخورید و خود را با آن مداوا کنید که شفای هفتاد بیماری است.

مکارم الاخلاق، حسن بن فضل طبرسی،ص182