به گزارش افکار به نقل از باشگاه خبرنگاران، فدراسيون فوتبال مذاکرات مختلفي با مربيان سرشناس اروپايي داشته است که در نهايت دو گزينه براي هدايت تيم ملي مطرح شده است و عباس ترابيان مذاکرات خود را با اين دو مربي اروپايي نهايي کرده است.

روژه لومه فرانسوی یکی از گزینه های هدایت تیم ملی ایران است. او چند ماه قبل از تیم استیل آذین نیز پیشنهاد کار داشت اما حضور رابط های مختلف در مذاکرات باعثاین شد تا این انتقال صورت نگیرد و حتی کار به تهدید این مربی هم کشید و اکنون این مربی فرانسوی مورد نظر ایرانی ها قرار گرفته و این بار او گزینه مربیگری تیم ملی است.

لومه کار مربیگری خود را در سال ۱۹۷۵ با تیم ستاره های قرمز آغاز کرد و پس از دو سال حضور در این تیم به لانس رفت تا در آنجا نیز به عنوان دستیار کارش را ادامه دهد. اف س پاریس دیگر تیم او برای دستیاری بود. تیمی در تونس اولین پیشنهاد سرمربیگری لومه بود و او در سال ۱۹۸۳ به یس سی تونس پیوست و پس از یکسال کار در این تیم به فرانسه برگشت واین بار در قامت سرمربی هدایت تیم ستاره های قرمز را بر عهده گرفت. پس از یک سال حضور در این تیم به عنوان سرمربی کارش را با فدراسیون فوتبال فرانسه آغاز کرد و هدایت تیم ارتش فرانسه را بر عهده گرفت. کار در لانس دیگر برنامه کاری این مربی بود تا در نهایت دوران شکوفایی از راه برسد.

امه ژاکه او را به عنوان دستیار خود برای جام جهانی ۱۹۹۸ انتخاب کرد و آنها جام جهانی را تصاحب کردند. با رفتن ژاکه، او به عنوان مربی اول فرانسه هدایت تیم ملی این کشور را بر عهده گرفت و جام ملت های اروپا توانست قهرمانی دیگری را برای فرانسه بدست بیاورد.

دوران افت فرانسه با مربیگری لومه در جام جهانی ۲۰۰۲ آغاز شد و لومه نتوانست این تیم را از مرحله گروهی نیز بالا بیاورد. کار او با تیم فرانسه تمام شد و بلافاصله با پیشنهادی از تیم ملی تونس مواجه شد. ۶ سال حضور در تونس نتیجه ای به همراه نداشت. این تیم به جام جهانی ۲۰۰۶ نرفت و در جام ملت های ۲۰۰۸ با هدایت روژه لومه ناکام بود تا کار او با تیم تونس با ناکامی به پایان برسد. تیم بعدی مراکش بود اما لومه در این کشور فقط یکسال فعالیت کرد تا پیش از پایان قراردادش اخراج شود.

آنکارا اوجا آخرین نیمکت لومه بود که در این نیمکت هم او موفق نشد تا از سمت خود در این تیم ترکیه ای هم اخراج شود. او بعد از جام ملتهای اروپا ۲۰۰۲ تا به امروز موفقیتی نداشته است و اکنون در سن ۷۰ سالگی مورد توجه فدراسیون فوتبال ایران قرار دارد. گزینه ای که قطعا در مورد پیر بودن او در ایران صحبت های بسیاری خواهد شد و منتقدین که در ایران کم هم نیستند سن او را به چالش می کشند.

به گزارش ایسنا، گزینه بعدی مربی ۵۷ ساله پرتغالی است که گفته می شود حضور او روی نیمکت ایران جدی تر از لومه است و اگر او با فدراسیون به توافق نرسد، لومه جانشینش خواهد شد. کارلوس کرش کار مربیگری خود را با تیم جوانان پرتغال آغاز کرد و نسل طلایی برای پرتغال ساخت که در دنیای فوتبال ستارگان بزرگی شدند، بازیکنانی چون فیگو، روی کاستا، فرناندو کوتو و… با رشد این ستاره‌ها کرش هم رشد کرد و در سال ۱۹۹۱ سرمربی تیم ملی پرتغال شد و پس از دو سال حضور در نیمکت پرتغال این تیم را به مقصد اسپورتینگ ترک کرد تا سرمربی این تیم مطرح پرتغالی شود. او دو سال روی نیمکت اسپورتینگ به افتخاراتی دست یافت و بازهم بازیکنانی به دنیای فوتبال معرفی کرد. بازیکنانی چون استانکوویچ و پائولو سوزا.

مقصد بعدی نیورک بود و تیم ردبول آمریکا جای دیگری برای مربیگری این پرتغالی بود. او سپس به آسیا آمد و هدایت تیم ناگویا ژاپن را در سال ۱۹۹۶ به خدمت گرفت. اما ناگویا هم مثل رد بول حضور یکساله برای کرش به همراه داشت. او در آسیا ماند و هدایت تیم ملی امارات را هم به مدت یکسال بر عهده گرفت(۱۹۹۸-۱۹۹۹). کرش در ادامه فعالیت خود به آفریقای جنوبی رفت و توانست این تیم را به جام جهانی ۲۰۰۲ برد که پیش از بازی‌های جام جهانی کره - ژاپن جای خود را به یک مربی آفریقای جنوبی داد.

بعد از این صعود او کار با تیم های بزرگ را آغاز کرد و به عنوان دستیار در کنار فرگوسن کارش را با منچستر یونایتد شروع کرد. پس از یکسال حضور در کنار فرگوسن مربیگری رئال مادرید به او پیشنهاد شد و در سال ۲۰۰۳ هدایت کهکشانی ها را برعهده گرفت و در این تیم به موفقیت نرسید. بازگشت دوباره به اولدترافورد و کار با فرگوسن او را در سایه قرار داد ولی بارها فرگوسن لب به تمجید از او باز کرد و کار کرش را می ستود و قهرمانی ها متعددی با منچستر به دست آورد.

سال ۲۰۰۸ سال خداحافظی از منچستر بود تا دوباره بر روی نیمکت تیم ملی پرتغال تکیه بزند. او پرتغال را به جام جهانی ۲۰۱۰ برد اما در جام جهانی ناموفق بود. اکنون او با پیشنهاد از آسیا مواجه است و این بار فدراسیون فوتبال ایران خواهان به خدمت گرفتن کرش است؛ مربی که هم در سطح بالای فوتبال کار کرده و هم هدایت تیم هایی چون آفریقای جنوبی و امارات را برعهده داشته است.

اکنون فدراسیون با دو گزینه خوب مواجه است و اگر چه لومه از نظر سنی کمی تردید به وجود می آورد و کفه را به نفع کرش بالا می برد اما دو مربی مورد علاقه فدراسیون هنرشان ساختن ساختار فوتبال است و در این کار بهترین های فوتبال دنیا به حساب می آیند. اما تردیدی که وجود دارد مسوولان فدراسیون فقط یکسال از مدیریتشان باقی مانده است و باید دید آنها چگونه با این مربیان بزرگ قرارداد ببندد. باید دید آنها حاضر می شوند با فدراسیون قرارداد یکساله امضا کنند؟