تمام دلایل عدم همکاری اسپانسرها با پرسپولیس

به گزارش افکارخبر، این موضوع، دلایل مختلفی دارد که در این گزارش، تک‌تک دلایل را می‌خوانید.

تجربه تلخ و نگرانی‌های پررنگ
اولین موضوعی که شرکت‌های متمول برای همکاری با پرسپولیس را می‌ترساند، تجربه تلخی است که برای همکاران‌شان در سال‌های گذشته رقم خورد. طی سال‌های قبل، تقریباً هر شرکتی که با پرسپولیس همکاری خود را آغاز کرد، دچار مشکل شد. مهم‌ترین مشکل نیز همین قضیه لغو یک‌طرفه قراردادها بود که از زمان مدیریتی محمد رویانیان در پرسپولیس «مد» شد و همچنان ادامه دارد. بانک شهر، شهرداری تهران، یک شرکت تولید محصولات بهداشتی، شرکت اس‌ای‌اس، شرکت بهنام پیشروی کیش، یک شرکت تعویض خودرو کهنه با اتومبیل‌های لوکس، یک شرکت تبلیغاتی، یک شرکت مخابراتی و یک شرکت اتومبیل‌سازی، طی سال‌های قبل مجبور شدند بابت فسخ یک‌طرفه قراردادشان از پرسپولیس به نهادهای قضایی شکایت کنند. برخی از آنها حتی توانستند برای مدیران پرسپولیس، حکم بازداشت بگیرند یعنی قضیه واقعاً جدی بود. از همین رو، مسئولان شرکت‌های متمول برای همکاری با پرسپولیس نگرانی دارند.

سرخوردگی از خصوصی‌سازی
ماجراهای خصوصی‌سازی را که از یاد نبرده‌اید؟ به یاد می‌آورید چه اتفاقی رخ داد؟ خریداران پرسپولیس هرگز نتوانستند از این سازمان، اهلیت بگیرند و سهام باشگاه را از آن خود کنند. برای خریداران جدید، سرخوردگی از جایی شروع می‌شود که بدانید دیگر بحثاولویت دادن به اسپانسرها برای خرید باشگاه با اجازه سازمان خصوصی‌سازی داده نمی‌شود. قبلاً این‌طور بود که هر شرکتی قرار بود حامی مالی شود، می‌توانست اولویت مهم‌تری برای برنده شدن در مزایده داشته باشد ولی دیگر قرار نیست پرسپولیس را به مزایده بفرستند و از این رو، تمام اولویت‌ها برای حامیان مالی برداشته شد.

تکلیف مشخص نیست
موضوع دیگر، روشن نبودن تکلیف هیأت‌مدیره است. از یک سو، باشگاه با حضور یک سرپرست اداره می‌شود. جعفر کاشانی، رئیس هیأت‌مدیره باشگاه اعتقاد دارد او با مسئولیت‌های کامل مدیرعامل مشغول کار است اما محمود خوردبین سرپرست تیم که باید با طاهری بیشتر هماهنگ باشد، در مصاحبه‌ای اعلام کرد او نمی‌تواند به عنوان مدیرعامل، اسناد مهم را امضا کند. همین بلاتکلیفی‌ها باعثشده همه با ترس از پرسپولیس و حمایت مالی از این باشگاه صحبت کنند. هر روز گفته می‌شود فردی از هیأت‌مدیره رفتنی است و ‌فرد دیگری مدیرعامل می‌شود.

هیأت‌مدیره جا ندارد!
کسی که می‌خواهد از باشگاه پرسپولیس حمایت مالی کند، باید حتماً برای حضور در به گزارشافکارخبر، هیأت‌مدیره و داشتن حق رأی در تصمیم‌گیری‌های مهم نیز نقشه بکشد اما هر اسپانسری که به سراغ باشگاه پرسپولیس می‌رود، در همان مذاکرات اولیه متوجه می‌شود نمی‌تواند نماینده‌‌اش را به هیأت‌مدیره بفرستد. مسئولان پرسپولیس به اسپانسرها می‌گویند هیأت‌مدیره «جا» ندارد و هر کس می‌خواهد حامی مالی باشگاه شود، باید یکی از اعضای هیأت‌مدیره را به عنوان نماینده شرکتش معرفی کند! این دلیل، واقعاً عجیب است.

پول بدهید و بیایید
شرط دیگر برای عقد قرارداد با اسپانسرها، پرداخت حداقل یک سوم از کل قرارداد است. پرسپولیسی‌ها قیمت‌گذاری کرده‌اند در فصل پانزدهم، منابع اقتصادی‌شان را در قبال دریافت ۳۰ میلیارد تومان در اختیار اسپانسر قرار دهند اما اسپانسر اگر می‌خواهد همکاری کند، باید در گام اول، ۱۰ میلیارد تومان یکجا به حساب باشگاه پرسپولیس واریز کند. این مسئله چندان طبیعی به نظر نمی‌رسد اما وجود دارد.

بدهی‌ها با اسپانسر
موضوع عجیب دیگر این است که اسپانسر باید بدهی‌های گذشته پرسپولیس را تسویه کند! البته اسپانسرها چشم به آینده ‌دارند و مثلاً برای ۳۰ بازی قرارداد می‌بندند تا در دیدارهای آینده سرخپوشان، بتوانند از طریق راه‌های اقتصادی و تجاری، درآمدزایی کنند و بابت این کار، به باشگاه پول بدهند اما مسئولان باشگاه یک شرط عجیب گذاشته‌اند و اینکه هر شرکتی می‌خواهد اسپانسر پرسپولیس شود، مجبور است بدهی‌های گذشته باشگاه را تسویه کند! یکی از مدیران شرکتی که تا همین هفته قبل می‌خواست اسپانسر پرسپولیس شود، در این مورد گفته بود: «هر مدیری که سابقاً به پرسپولیس آمده، از سوی دولتی‌ها بوده و بدهی‌های میلیاردی از خود به جا گذاشته است. شرکت‌های دیگر، خصوصی هستند. سؤال من اینجاست که شرکت‌های خصوصی چرا باید بدهی مدیران دولتی آن‌هم در سال‌های قبل را بدهند؟ اگر این‌طور است، چرا صاحب سهام باشگاه نمی‌شوند؟!»
بههرحال مشكلات پرسپوليس براي جذب اسپانسر، يكي، دو تا نيست!