گروه سلامت

؛ خواص پیاز عبارتند از؛

پیاز از نظر طبیعت خیلی گرم و خشک است.
پیاز ضد آلرژی، هضم کننده غذا و کرم کش است.
نیروبخش بوده و عامل سلامت و طول عمر است.
خوب است بدانید پیاز خاصیت ضدعفونی کنندگی زیادی دارد و به هضم غذاهای نشاسته ای کمک می کند.
فلاونوییدهای موجود در پیاز همراه با ویتامین «ث» باعثاز بین رفتن باکتری های مضر می شود.
در تصفیه خون اثر معجزه آسایی داشته، آرامبخش و ضد اسپاسم است.

خوردن پیاز در دوره نقاهت پس از بیماری ها، هنگام خستگی شدید یا ابتلا به کم خونی توصیه شده است.
پیاز دارای ید است و در درمان گواتر بسیار موثر می باشد.

فسفر موجود در پیاز فعالیت های ذهنی را تسهیل کرده، بر میزان کارآیی سلول های مغزی افزوده و یکی از بهترین مواد غذایی برای تجدید قوای عصبی است.

به سبب داشتن ویتامین «ث» و ید، ضد اسکوربوت است و امراضی را که مربوط به سیستم های لنفاوی می شود مثل ورم غده ها، جوش های زیر پوست و آبسه های شدید، درمان می کند.

پیاز از قدیم برای مشکلات پروستات استفاده می شده.
پیاز سرشار از سیلیس و آهک است، از این رو برای مبتلایان به تصلب شرایین بسیار مفید است.
ترکیبات موجود در پیاز باعثافزایش ترشح صفرا، تسهیل هضم چربی ها و پایین آمدن قند خون می شود.
پیاز اثرات ضد دیابت دارد.

همچنین دارای موادی به نام اورگانو سولفور است که موجب کاهش کلسترول بد خون می شود. پیاز با کاهش این کلسترول و اثرات مخرب رادیکال های آزاد احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

اسیدیته معده را افزایش داده و فعالیت معده را تشدید می کند.
پیاز با جلوگیری از رشد عامل زخم معده(هلیکوباکترپیلوری) از ایجاد زخم در معده جلوگیری می کند.

مصرف مداوم پیاز در حالی که ترشحات هاضمه را تنظیم می کند، اشتها را زیاد کرده و نفخ شکم را برطرف می نماید.

پیاز دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد کرم می باشد.
در جلوگیری از پوسیدگی دندان موثر است.
پیاز در برطرف کردن آروغ های ترش بسیار موثر است.
در کشتن قارچ ها موثر است.

چنانچه دچار بی خوابی هستید، اگر شب ها همراه با غذا پیاز بخورید خیلی زود خواب به سراغ تان خواهد آمد.
برای معالجه دمل و کورک آب پیاز تازه رنده شده را به صورت مرهم استفاده کنید.
مصرف پیاز به سبب داشتن فسفر به کسانی که کارهای فکری دارند توصیه می شود.
پیاز مدّر(ادرار آور) بوده، از این رو باعثدفع سموم بدن از جمله اوره و سدیم می شود.

مصرف پیاز اثرات قابل توجهی در پیشگیری از انواع سرطان دارد و به طور چشمگیری سرعت رشد سرطان روده بزرگ، سرطان مقعد و سینه زنان را کاهش می دهد.

همچنین خون را تصفیه و رنگ چهره را زیبا و جذاب می کند.
به سبب داشتن گوگرد برای رشد موهای سر مفید است.
جهت تسکین میگرن(درد نیمه سر) و سردردهای عصبی؛ پیاز خام را له کرده و روی پیشانی قرار دهید.

به سبب داشتن آهنک، دندان ها را محکم کرده، باعثمحکم شدن استخوان بندی می شود و از نرمی استخوان ها جلوگیری می کند. از این رو خوردن آن به افراد مبتلا به راشیتیسم، کودکان کم رشد و افراد سالمند توصیه می شود.

سیلیس موجود در پیاز باعثتقویت عضلات بدن می شود.

پیاز کاهش دهنده شدت علائم مربوط به حالت های التهابی از قبیل تورم استخوانی و التهاب مفاصل نیز هست.
برای درمان کم اشتهایی؛ چند برش پیاز خام را همراه سالاد در ابتدای غذا میل کنید.

در بیماری هایی که لازم است جریان ادرار تشدید باشد مثل سنگ کلیه، سنگ مثانه، ورم مثانه، روماتیسم مفصل و حبس البول، خوردن پیاز توصیه می شود.

به مبتلایان به فشارخون، خوردن آن توصیه می شود.

اگر مبتلا به زکام و سرماخوردگی هستید، چند پیاز را برش داده، در جاهای مختلف خانه و نزدیک خودتان بگذارید تا با جذب میکروب ها حتی المقدور از سرایت بیماری به دیگر اعضای خانواده جلوگیری کرده باشید.

برای درمان کرم معده؛ یک عدد پیاز را رنده کرده، یک شب تمام در آب خیس کنید، سپس صبح آن را فشرده و عصاره اش را ناشتا بخورید. چنانچه ۵ تا ۶ روز این کار را تکرار کنید تخم و خود کرم ها از بین می روند.

برای بهبود عفونت های تنفسی، مقداری عسل روی پیاز خام خرده شده بریزید و بگذارید یک شب بماند سپس مایع حاصل را هر دو ساعت یک بار یک قاشق مرباخوری میل کنید.

گروهی از پزشکان معتقدند چنانچه روزانه یک عدد پیاز را به مدت چند دقیقه یا حداقل یک دقیقه در دهان بجوید تمام میکروب های موجود در دهان از بین خواهند رفت.

در پیاز ماده ضدعفونی کننده ای وجود دارد که سم گوشت های مانده را که سبب اسهال می شود کم می کند.
در پیاز آنزیم ویژه ای است که اشک را زیادتر و ترشحات داخل غدد اشک را که ضد سرطان است، تحریک و زیاد می کند. از این رو برای چشم سودمند است.

پیاز قادر است خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.

پیاز باعثپاک شدن دیواره روده ها شده در نتیجه بسیاری از یبوست های مزمن را درمان می کند.
پیاز خام، تعریق پوست را زیاد می کند. خروج عرق از راه پوست برای معالجه روماتیسم مفید است.
گروهی از دانشمندان معتقدند با خوردن پیاز و به واسطه گوگرد موجود در آن، کلیه ها سالم می مانند.
پیاز رنده شده با سیب به مقدار مساوی در رفع اسهال مفید است.

کسانی که پیاز می خورند معمولاً به عوارض جوش های قرمز و اگزما مبتلا نمی شوند.
بیماران نقرس می توانند سالاد پیاز با کرفس و لیمو ترش تازه و یک حبه سیر را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
استفاده از آب پیاز به صورت محلول، لک های صورت را برطرف می کند.
برای از بین بردن لک های سیاه پوست دارویی مفیدتر از آب پیاز و نمک نیست.

همچنین برای درمان سرفه های خشک و تنگی نفس باید پیاز را رنده کنید و با صافی یا پارچه نازکی آب آن را بگیرید سپس هم وزن آن عسل خالص بریزید تا مخلوط یکسانی به دست آید. هر وقت به سرفه های خشک و تنگی نفس مبتلا شدید آن را میل نمایید.

بخور پیاز باعثاز بین رفتن میکروب های چشم می شود.

برای معالجه ترک خوردگی دست، یک پیاز را رنده کرده و آب آن را به مدت ۱۵۱۰ دقیقه روی دست های خود بمالید.

چنانچه دچار دندان درد شدید، پنبه آغشته به آب پیاز را روی دندان قرار دهید.
زمانی که تازه زکام شده اید، دو ورقه نازک پیاز به طول دو و عرض نیم سانتیمتر را بریده و لای گاز استریل بپیچید و ۵ دقیقه در سوراخ های بینی بگذارید تا زکام رفع شود.

پیاز خام، پخته یا سرخ کرده(به هر صورتی که خورده شود) از تشکیل لخته های خون در رگ ها جلوگیری نموده و مانع از بروز سکته قلبی و مغزی می شود.

خوردن پیاز پخته به هر شکل که باشد برای رفع ناراحتی روحی مفید است.
برای تسکین درد گلوی خود هنگام سرماخوردگی؛ می توانید یک عدد پیاز متوسط را پوست گرفته و در یک استکان شیر بجوشانید و وقتی شیر سرد شد آن را بنوشید. اگر شیر در دسترس نبود از آب هم می توانید استفاده کنید.

برای درمان گرفتگی صدا، پیاز را با حرارت ملایم بپزید، بعد با کره و روغن زیتون مخلوط کرده و بخورید.
مصرف پیاز پخته برای درمان تصلب شرایین که بر اثر کهولت در افراد مسن پدیدار می شود مفید است.
چنانچه پیاز پخته شده را به صورت گرم بر روی دمل(آبسه) قرار دهید موجب سرباز کردن آن می شود.

جهت درمان درد گوش می توانید پیاز کوچکی را در کوره، کنار آتش یا درون فر پخته و آن را ریز خرد کنید و بعد از اینکه با کمی کره مخلوط کرده و روی پارچه تمیزی قرار دادید، به صورت گرم روی گوش قرار دهید تا باعثتسکین درد آن شود.

ضماد پیاز پخته با پیه برای معالجه زخم پا که بر اثر زدن کفش به وجود آمده بسیار مفید است.

منبع: روزهای زندگی / تهیه و تنظیم: محبوبه بهرام مصیری