افسردگی فصلی در زنان سه برابر مردان

به گزارشافکارنیوز،دکتر مجید ابهری با بیان این مطلب افزود: بیدار شدن در تاریکی و بازگشت به خانه درهمان شرایط، کوتاه شدن طول روزها و طولانی شدن شبها باعثافزایش تشرح هورمون ملاتونین(هورمون خواب) در مغز گشته و حالت خواب آلودگی و خوابهای طولانی در فرد ایجاد می کند.

وی به تاثیرات فصل پاییز بر زنان اشاره و تاکید کرد: افسردگی، انزوا، گوشه گیری، بی حوصلگی، از دست دادن اشتها و یا پر اشتهایی از جمله ویژگیهای تغییرات خلقی فصلی یا افسردی پاییزی است که معمولا از ماه آبان شروع شده و در فروردین خاتمه پیدا می کند.

این متخصص علوم رفتاری گفت: این حالت های عنوان شده در میان زنان ۳ برابر مردان است و باعثافسردگی مضاعف در افراد مستعد خواهد شد.

ابهری در مورد اقداماتی که برای رفع افسردگی نیاز است افزود: قدم زدن حداقل روزانه دو ساعت در آفتاب، استفاده از نورهای سفید و مهتابی، خوردن مغز پسته، گردو و بادام و خوراکیهای دارای ویتامین ب، ایجاد سرگرمیهای نشاط آور و … از جمله راههای مقابله با این ناراحتی هستند.

به گفته وی، در زنان به دلیل شرایط روحی و روانی ویژه آنها تولید و گسترش این نوع از افسردگی بیشتر بوده و مردان به خاطر مشغول بودن در طول روز کمتر در معرض این بیماری قرار دارند.

این استاد دانشگاه به تفاوت زنان و مردان شاغل با غیر شاغل اشاره کرد و اظهار داشت: در بین زنان و مردان شاغل افرادی که آغاز کار آنها در اوایل صبح شروع می شود و خروجشان در تاریکی روز است این حالت افسردگی شرایط مضاعف دارد و می تواند در صورت عدم مقابله ماندگار شود.

وی تاکید کرد: برخی از افراد بدون دانستن دلیل این کسالت رفتاری آن را به مشکلات دیگر مربوط دانسته و با خود درمانی و روشهای نامناسب این ناهنجاری را تشدید میکنند که کاملا امری اشتباه است.