جو مصرف کنید تا از این بیماری ها در امان باشید

در واقع  آنها معتقدند سیلیکای موجود در جو به ترمیم بافت‌های همبند کمک می‌کند.

در کشورهای شرقی و غربی از جوشانده و عصاره جو کامل و ساقه جو برای تقویت وضعیت روحی روانی، درمان بی‌خوابی، استرس و افسردگی استفاده می‌کنند و این خاصیت را به وجود ساپونین‌ها، آلکالوئیدها و ویتامین‌های B موجود در جو نسبت می‌دهند.

از آنجا که این عصاره‌ها باعث افزایش تعریق نیز می‌شوند، بنابراین داروی مناسبی برای درمان سرماخوردگی محسوب می‌شوند.

در غرب از سبوس جو برای درمان بیماری‌های قلبی استفاده می‌کنند. در طب چینی مصرف آب جو برای درمان عفونت‌های داخلی توصیه می‌شود.

فواید خاص جو

سطح بالای کلسترول خون

 افزودن جو به رژیم غذایی در کاهش سطح کلسترول خون مؤثر است.

به طوری که گفته می‌شود مصرف روزانه 30 تا 40 گرم آرد جو به همراه یک رژیم کم چربی کلسترول خون را تا 9 درصد کاهش می‌دهد.

بر مبنای نتایج حاصل از تحقیقات تخمین زده شده است که تنها 1 درصد کاهش کلسترول خون، خطر ابتلا به سکته قلبی را تا  2 درصد کاهش می‌دهد.

مشکل اضافه وزن

گنجاندن غلات غنی از فیبر و غنی از کربوهیدرات مانند جو در کاهش و حفظ  وزن موثرند و می‌توانند جایگزین غذاهای چرب و پر کالری شوند.

با توجه به اینکه خوردن جو و غذاهای حاوی آن، به علت نیاز به جویدن، مدتی طول می‌کشند، این امر باعث می‌شود تا فرد احساس پری و سیری بیشتری کند.

ضمنا هضم جو نیز به آهستگی صورت می‌گیرد و در نتیجه  بتدریج  وارد جریان خون می‌شود و ترشح انسولین را کاهش می‌دهد.

لازم است بدانید که هورمون انسولین تبدیل قند به چربی را تحریک می‌کند.

انسولین از هورمون‌های مهم در ایجاد چاقی شناخته شده است.

همچنین ترکیبات کربوهیدراتی موجود در جو باعث تحریک مرکز سیری در مغز و توقف خوردن می‌شوند.

دیابت

نکته مهم و حیاتی در مورد مبتلایان به دیابت جلوگیری از نوسان سطح قند خون است.

بنابراین باید از مصرف مواد کربوهیدراتی که قند خون را سریعا افزیش می‌دهند جدا پرهیز نمایند.

همان طور که گفته شد هضم و جذب تدریجی جو مانع از افزایش سریع  قند خون می‌شود و لذا منبع غذایی مناسبی برای رژیم  بیماران دیابتی است.