خوردن باقلا خوب است یا بد؟

در طب سنتی باقلا تازه طبع سرد و تر دارد ولی باقلا خشک شده مزاجش سرد و خشک و حاوی مقدار زیادی پروتئین است. استفاده از باقلا در افرادی که دچار پوکی استخوان یا درد و التهاب ساق پا هستند توصیه می شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: باقلا حاوی مقدار زیادی اکسیدان است بنابراین در مجاورت هوا به سرعت اکسید می شود و تغییر رنگ می دهد. مصرف باقلا در مبتلایان به بیماری “فاویسم” نابودی تعداد زیادی از گلبول های قرمز خون این افراد را منجر می شود.

حیدری عنوان کرد: استشمام بوی باقلا در افرادی که دچار آلرژی و حساسیت نسبت به این ماده غذایی هستند باعث سردردو سرگیجه می شود، همچنین مصرف این گیاه در برخی موارد آزمایش های هپاتیت را مثبت نشان می دهد.

وی یادآور شد: مصرف زیاد باقلا خام به خصوص در زنان باردار زمینه ابتلا نوزاد به بیماری”فاویسم” را فراهم می کند.همچنین زنان باردار باید از استفاده بیش از حد مواد غذایی با طبع گرم مانند عسل، گردو و کشمش نیز اجتناب کنند زیرا منجر به بروز هپاتیت (زردی) در نوزاد می شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به سنت رایج مصرف باقلا به صورت خام که در مناطق شمالی کشور شیوع بیش تری دارد؛ ابراز کرد: افراد باید باقلا را به صورت پخته شده و همراه با غلاف (پوست) آن و به همراه ادویه های گرم مانند گلپر،دارچین و زیره مصرف کنند.

حیدری با بیان اینکه مصرف بیش از حد باقلا سبب سفیدی زودرس مو و سردی طبع شخص می شود؛ تصریح کرد: برخلاف باور رایج مصرف زیاد باقلا در مردان منجر به کاهش شدید هورمون های مردانه می شود در حالیکه مصرف باقلا به مقدار کم افزایش هورمون های مردانه را به همراه دارد.

وی مصرف کم باقلا را در مبتلایان به ناراحتی های پروستات مفید دانست و توصیه کرد: زنان می توانند پودر باقلا خشک شده به همراه شیر را به مدت ۱۵ دقیقه هرشب قبل از خواب بر روی پوست خود قرار دهند سپس پوستشان را با آب بشویند.

حیدری یادآور شد: مصرف مداوم باقلا سبب کاهش غلظت خون می شود همچنین مصرف افراطی این ماده غذایی عوارضی مانند کاهش یادگیری، فراموشی و دمانس(زوال عقل) را به همراه دارد.