تاثیر امگا-3بر سیستم ایمنی

اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی اگر به میزان مناسب و موردنیاز و علمی آن مصرف شوند، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌گردند. سیستم ایمنی بدن از اجزای مختلفی تشکیل شده است. پوست، پروتئین‌های موجود در خون، سلول‌ها و بافت‌ها. سیستم ایمنی مانع از تشکیل تومورها و بروز عفونت‌ها و بیماری‌ها می‌شود، ولی بنا به دلایلی گاهی اوقات خوب کار نمی‌کند و بعضی مواد غذایی می‌توانند آن را تقویت کنند.

یکی از آن مواد روغن ماهی است که حاوی اسیدهای چرب امگا-3 می‌باشد. در بیماری‌هایی که در آن نقص سیستم ایمنی روی می‌دهد، بدن نمی‌تواند به درستی از خود دفاع کند و نیازمند مداخلات دارویی و تغییر در سبک زندگی است که در کنار آنها داشتن رژیم غذایی مناسب هم ضروری می‌باشد. بیماری‌های خودایمنی شایع‌ترند. در اینگونه بیماری‌ها، سیستم ایمنی درست به گونه‌ای که به دشمن خارجی حمله می‌کند سلول‌های سالم را مورد هجوم قرار می‌دهد. دو مورد از شایع‌ترین بیماری‌های خودایمنی، آرتریت روماتوئید و لوپوس هستند. تورم‌ها و التهاب‌های مزمن هم در بعضی بیماری‌ها که تعدادی از آنها خطرناک هم هستند، نقش مهمی دارند.

التهاب و روغن ماهی

التهاب یک پاسخ طبیعی سیستم ایمنی به عفونت است. سلول‌های زخمی یا عفونی موادی از خود آزاد می‌کنند که باعث قرمزی و تورم محل می‌شود؛ ولی در بسیاری مواقع بدون اینکه هیچ جراحت یا عفونتی در کار باشد، این سلول‌ها در خون یافت می‌شوند و همین جاست که روغن ماهی و اسیدهای چرب امگا-3 به کمک می‌آیند. سلول‌های مجروح یا عفونی، «ایکوزانوئید» و «سیتوکین» ترشح می‌کنند.

التهاب به مفاصل، رگ‌ها و قلب آسیب می‌زند. اسیدهای چرب امگا-3 در خون به مولکول‌هایی تبدیل می‌شوند که عملکرد ضدالتهابی دارند؛ در حالی که اسیدهای چرب امگا-6 به مولکول‌های التهابی تبدیل می‌شوند. در رژیم غذایی بسیاری از افراد مقدار زیادی امگا-6 وجود دارد. این در حالی است که روزانه امگا-3 اندکی دریافت می‌کنند. از این‌رو التهاب، مفاصل و رگ‌های آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند عامل بروز سرطان باشد. مصرف مکمل امگا-3  قلب، رگ‌ها و مفاصل را از این التهاب درامان نگه می‌دارد و از بروز سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

آلرژی‌ها، آسم و درماتیت

پژوهش‌ها نشان داده که امگا-3 در پیشگیری از آلرژی‌ها، آسم و دیگر حساسیت‌ها موثر است. حساسیت‌ها شبیه بیماری‌های خودایمنی و واکنشی نامناسب به یک ماده غیرسمی در بدن هستند. درماتیت که با خارش و التهاب پوست همراه می‌باشد،، نوعی حساسیت است.

روغن ماهی و مکمل‌های مختلط یک مجموعه قدرتمند

کسانی که مرتب سرما می‌خورند و آنفلوانزا می‌گیرند یا به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند، سیستم ایمنی ضعیفی دارند که ممکن است به علت یک بیماری زمینه‌ای باشد، ولی معمولا به علت تغذیه نامناسب است. 
روغن ماهی، اسیدهای چرب امگا-3 را برای بدن تامین می‌کند، ولی به تنهایی برای پیشگیری از سرماخوردگی و عفونت‌ها کافی نیست. همه مواد معدنی و ویتامین‌ها علاوه بر نیاز بدن، برای برخورداری از سلامتی کامل و پایدار موردنیاز هستند تا بدن بتواند از خودش در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌های گوناگون محافظت کند.

فقط روغن ماهی تقطیر شده

مکمل‌های روغن ماهی باید تقطیر مولکولی شده باشند؛ در غیر این صورت ممکن است آلودگی‌هایی به همراه داشته باشند؛ مانند جیوه و دیوکسین‌های سرطان‌زا. درصد اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی، همانند نوع آن در ماهی‌های گوناگون متفاوت است. تولیدکنندگان باید مقدار امگا-3 موجود در هر نوع روغن ماهی را روی بسته‌های آن درج کنند.