هفت دلیل برای خوردن بیشتر غلات

همه مان می دانیم که غلات خالص (طبیعی) سالم تر از غلات اصلاح شده اند و فواید سلامتی زیادی را به همراه دارند.بر طبق یافته ها، رژیم غذایی غنی از غلات خالص خطر ابتلا به چند بیماری را کاهش می دهد: مثل بیماری قلبی، دیابت نوع دو، چاقی و برخی اشکال سرطان.

آرد گندم، برنج قهوهای، آرد جو و ذرت حاوی سبوس غنی از فیبر، تخم جوانه مغذی و درون دانه های نشاسته دار هستند که همگی جزٔ بخش های طبیعی و مفید برای سلامتی اند. اما غلات اصلاح شده آرد سفید به هنگام فرآوری، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرشان را از دست می دهند. در زیر به عواملی اشاره می شود که چرا این مواد غذایی در فعالیت های ضد سرطانی موثر واقع می شوند:

فیبر رژیمی

فیبر رژیمی که در غلات یافت می شود، کمک شایانی به کاهش یبوست و سایر مشکلات گوارشی می کند؛ همچنین، خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و بعضی سرطان ها را پایین می آورد. این فیبر می تواند در کنترل وزن هم نقش مثبتی ایفا کند.

نشاسته مقاوم

نوعی کربوهیدرات که بدن انسان آن را هضم نمی کند ولی به حفظ وزن بدن کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که نشاسته مقاوم می تواند مقاومت بدن را در برابر سرطان راست روده افزایش دهد. نشانسته مقاوم در غلات، سیب زمینی، برنج و موزهای سبز و نارس وجود دارد.

پلی فنول ها

پلی فنول ها در غلات یافت می شوند، مثل فنولیک اسید و فلاوونوئید ها. اینها نقش مهمی در در حفظ سلامتی و تندرستی انسان ایفا می کنند. برخی از پژوهش ها بر مفید بودن پلی فنول ها در پیشگیری از سرطان مهر تایید زده‌اند. پلی فنول ها بیشتر در ترکیبات غلات و حبوبات، میوه ها، سبزیجات، قهوه، چای، آجیل و … وجود دارد.

آنتى اکسیدان ها

بر اساس یافته های چندین پژوهش، آنتی اکسیدان ها می توانند از آسیب های وارد آمده توسط مولکول های مخرب در اثر سرطان جلوگیری بعمل آورند. مواد غذایی غنی از آنتى اکسیدان ها طیف وسیعی از فواید سلامتی را به ارمغان می آورند که این فواید شامل قلب، مغز و چشم ها می شود. مهمتر از همه، به کند شدن روند پیری کمک می کنند.

لیگنان ها

گروه بزرگی از ترکیبات شیمیایی که در مواد غذایی گیاهی مثل بذر کتان، دانه کنجد و دانه های کدو تنبل و گندم سیاه یافت می شوند. مطالعات از نقش لیگنان ها در پیشگیری از برخی سرطان ها حمایت کرده‌اند.

ساپونین ها

این ترکیبات گیاهی به خاطر خاصیت های ضد سرطانی شان مورد مطالعه‌ قرار گرفته‌اند.

فیتیک اسید

این ماده در بقولات از جمله: غلات، نخود، لوبیا، باقلا، عدس، ماش و … وجود دارد و به منظور بررسی خاصیت شان در پیشگیری از سرطان مطالعه می شوند.