کدام غذاها اضطراب ما را کم می کنند؟

خیلی وقت‌ها در مورد تاثیر اضطراب برانگیز کافئین، حذف یک وعده‌ غذایی و یا مصرف زیاد کربوهیدرات‌های ساده، چیزهایی می‌شنویم اما در مورد اینکه چه خوردنی‌هایی می‌توانند از اضطراب ما کم کنند، به‌ندرت چیزی می‌شنویم.

لوبیا

 لوبیا نه تنها برای سلامتی قلب بلکه برای سلامت سیستم عصبی ما نیز مفید است. انواع لوبیا مقادیر قابل توجهی فیبر دارند که فرایند گوارش را کُند کرده و در نتیجه سطح قند خون را یکنواخت نگه می‌دارند. این تاثیر از نظر فیزیولوژیکی مانع از افت ناگهانی قند خون و گرسنگی می‌شود. همچنین لوبیا منبع سرشاری از آنتی اکسیدان‌هاست و مانند توت‌ها، جزو سوپرفودها به شمار می‌آید. داشتن تغذیه‌ای سرشار از آنتی اکسیدان‌ها از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد مضر محافظت می‌کنند؛ رادیکال‌های آزاد باعث بروز اضطراب می‌شوند.

جودوسر

جو دوسر غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید در کاهش اضطراب است. جوی دوسر حاوی ویتامین‌های B، منیزیم و فیبر بوده و همه‌ اینها در کنترل استرس مفید هستند. جودوسر به این دلیل که جزو غلات کامل است، کربوهیدرات‌های پیچیده دارد و خوردن آن یک راه بسیار عالی برای افزایش تولید سروتونین است. سروتونین نیز همان‌طور که می‌دانید یک هورمون مهم ضدافسردگی و ضداضطراب است. شروع روز با جو دوسر به عنوان صبحانه به شما کمک می‌کند روزتان را با اضطراب کمتری ادامه دهید.

شکلات تلخ

خوردن شکلات تلخ یک راه هیجان‌انگیز برای کنترل استرس است چون با فواید زیادی که دارد فورا حالتان را خوب می‌کند. شکلات تلخ نه تنها حاوی آنتی‌اکسیدان و منیزیم است بلکه اسید چرب مفیدی است که می‌تواند خلق و خویتان را بهتر کند و تحقیقات جدید نیز نشان داده اضطراب و استرس را کمتر می‌کند.

مارچوبه

عصاره‌ مارچوبه در طب‌سنتی چینی به عنوان داروی مقوی، ضد سرفه و ادرارآور کاربرد دارد. مطالعه‌ای که به تازگی در مورد اثرات ضداضطربی مارچوبه روی موش‌ها انجام شد نشان داد عصاره‌ این گیاه در کاهش علائم اضطراب بسیار موثر بوده است.

تخمه کدو

تنها یک چهارم فنجان تخمه کدو دارای ۴۰‌درصد از نیاز روزانه‌ بدن به منیزیم است که باعث می‌شود این خوراکی خوشمزه، برای کاهش اضطراب مفید باشد. بیشتر بزرگسالان، کمبود منیزیم دارند و منیزیم هم در تنظیم واکنش درونی ما به استرس نقش بسیار مهمی دارد. وقتی در رژیم غذایی به اندازه‌ کافی منیزیم وجود نداشته باشد، بدن ما توانایی کمتری برای کاستن از هورمون‌های ترشح شده‌ استرس خواهد داشت. تخمه کدو را می‌توانید به انواع سالاد اضافه کنید و یا در تهیه‌ آش جو دوسر از آن بهره ببرید.

پسته

پسته جزو شگفت‌انگیزی از آجیل است که در بسیاری از غذاها نیز به‌کار برده می‌شود. پسته منبع خوبی از روی است که یک ماده‌ معدنی ضروری برای عملکرد مغز محسوب می‌شود. روی، عامل مهمی در کنترل اضطراب است که معمولا از این جهت نادیده گرفته می‌شود. نقش روی، تبدیل ویتامین B6 به فُرم فعال آن است که به تولید سروتونین کمک می‌کند؛ سروتونین یک فرارسان عصبی است که مسئول حفظ تعادل خلق‌وخو است. بنابراین دریافت روی کافی از طریق تغذیه برای تعادل روحی و روانی اهمیت دارد.

ماست

ماست سرشار از پروبیوتیک است. تحقیقات نشان داده که مصرف پروبیوتیک‌ها به میزان چشمگیری از علائم اضطراب می‌کاهد. هر چند دلیل آن هنوز کاملا مشخص نیست، اما روشن است که مصرف غذاهای پروبیوتیک‌دار می‌تواند یک شیوه‌ بی‌خطر برای کاهش اضطراب باشد.

سالمون

ماهی سالمون منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است؛ یک اسید چرب ضروری که باید از طریق تغذیه آن را تامین کنیم. امگا ۳ نقش مهمی در رشد مغز و عملکرد آن دارد و مانند روی، تراکم بسیار زیادی در مغز دارد. برای حفظ سلامت سیستم عصبی، در هفته حداقل ۲ وعده ماهی چرب مانند سالمون مصرف کنید.

لیموترش

آب طعم‌دار شده با لیموترش سرشار از ویتامین Cاست. این میوه‌ دوست داشتنی با طعم شگفت‌انگیز خود به‌دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی قوی‌اش معروف است. وقتی بدن تحت استرس قرار دارد، ویتامینC بیشتری برای بدن نیاز است و اگر به ویتامین C کافی در اختیار بدن نباشد ممکن است واکنش بدن نسبت به استرس و اضطراب، شدیدتر شده و در طول زمان بیشتری، سطح کورتیزول در بدن بالا برود.