لزوم تشکیل  «شورای ملی کودک»  از سوی دولت/ سازمان متولی رسیدگی به کودکان در خصوص حوادث و بلایا کیست ؟

به گزارش افکارنیوز، " احمد صادقی" رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران طی این همایش به عنوان سخنران افتتاحیه با بیان این که  حوادث و بلایا اثرات فیزیکی اجتماعی اقتصادی بر جنبه های فردی خانوادگی و جامعه بر جای می گذارد؛ افزود:  باید به این نکته توجه داشت که این اثرات بر کودکان با توجه به رد سنی آن ها می تواند تا چند برابر بیشتر از بزرگسالان باشد .

وی با اعلام این که  کودکان از جمله گروه های آسیب پذیر جامعه می باشند که همانند افراد سالخورده ، ناتوان و زنان باردار در بلایا نیاز به توجه خاص دارند، تصریح کرد: درواقع از بین گروه های آسیب پذیر کودکان و نوجوانان کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و این در حالی است که با توجه به حساسیت روحی و توان کم جسمی این گروه در مخاطرات به شدت صدمه می خورند که بایستی به صورت مجزا بررسی شوند از سوی دیگر قابلیت های آموزشی و پتانسیل های بالقوه کودکان نقطه عطفی در ارتقاء آمادگی خانواده ها و جوامع برای مدیریت بلایا می باشد که می توان به عنوان سرمایه ملی ،بین المللی در جوامع در مورد آن برنامه ریزی کرد .

ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا لزوم جوامع کنونی است

صادقی اذعان داشت: به گفته کارشناسانمربوطه، جامعه در برهه کنونی نیازمند برنامه جامع در خصوص کودکان است که در آن مواردی همچون تاب آوری کودکان و نوجوانان در جامعه را بررسی کند، همچنین  ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا، ارتقای تاب آوری کودکان و نوجوانان در مدیریت بلایا و ارتقای آمادگی خانواده ها در چنین شرایطی، تعیین نقش کودکان و نوجوانان را در جامعه ایمن و جامعه آماده و مدل های افزایش تاب آوری در برابر حوادث و بلایا را تبیین کند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که اگر چه  سازمان های زیادی در تلاش و تکاپو رسیدگی مردم و خانواده ها نه تنها حین رخداد حوادث و بلایا بلکه بیش از رخداد در فازهای پیشگیری و آمادگی هستند، خاطر نشان کرد: اما در گام نخست باید چندسوال پاسخ داده شود، اینکه سازمان متولی رسیدگی به کودکان در خصوص حوادث و بلایا کیست ؟ چه سازمانی نیازمندی های کودکان را شناسایی کرده و آن را به نیروهای اجرایی ارایه می کند ؟ آیا نیروهای اجرایی برای گروه های کودک و نوجوان واحدی را در نظر گرفته اند ؟ محققین اگر بخواهند دستاوردهای خود را به عنوان پیشنهاد در اختیار مسئولان قرار دهند به کدام سازمان و ارگان دولتی یا غیر دولتی باید مراجعه کنند ؟بحث آموزش کودکان و نوجوانان که از موضوعات داغ و پر مخاطب این روزها می باشد را کدام نهاد یا سازمان پیگیری می کند ؟ آیا سرفصل های آموزشی کودکان و نوجوانان در حوزه حوادث و بلایا باید توسط یک نهاد خاص انجام گیرد یا چند تخصصی است که از ابعاد مختلف و تخصص های متعدد بایستی مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد ؟آیا سازمانی ماموریت آن را دارد که نتایج سازمان های پراکنده را یکپارچه نماید ؟ 

لزوم تشکیل «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور

به گزارش خبرنگار ما رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر این که اقشار جامعه در مقابل حوادث و بلایا کودکان و نوجوانان از مسئله مبرا نبوده اند اظهار کرد: ضرورت دارد برای آن ها برنامه ریزی اختصاصی در حوزه مدیریت بلایا انجام گیرد .

به گفته احمد صادقی ، به نظر می رسد به هر اندازه که فرزندانمان برایمان مهم هستند باید سرمایه گذاری تحقیق اقدام و هماهنگی بین سازمانی جهت تنظیم سیاست ها و استراتژیست های مشترک و اقدامات هماهنگ در حوزه حوادث و بلایا با اختصاص رده سنی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت ها و پتانسیل های این رده سنی به نحو احسن استفاده شود .

این مقام مسئول  با  اشاره به طرح پیشنهادی برای تشکیل شورای ملی کودک اظهار کرد: پیشنهاد می کنم شورایی تحت عنوان «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور تشکیل شود.

وی هدف از ایجاد این شورای ملی، امکان تداوم حضور کودک در جامعه، تاکید به حفظ موقعیت و جایگاه کودک ، تامین حداقل های نیازهای  اساسی کودکان آسیب پذیر و امکان مشارکت مردم ،انجمن ها و موسسات غیر دولتی را برای ارایه خدمات بهتر به کودکان عنوان کرد.

لازم به ذکر است که گارگاه های آموزشی کودکان در سوانح نیز حین این همایش با حضور مدعوین برگزار شد.